Gran Canaria er en af de mest populære feriedestinationer og har været det i lang tid. Selvom denne lille ø, der ligger uden for den spanske kyst, ikke er særlig stor, rummer den enorme vulkaner, skove og grønne dale. Foruden øens vidunderlige skønne natur, er der også et hav af aktiviteter, man kan lave på øen. Bare fordi øen er lille, betyder det ikke, at den er kedelig på nogen måder. Der er jo en god grund til at folk strømmer til øen hvert år.

Er du træt af vejret i Danmark og længes efter sydens sol, er Gran Canaria det bedste valg. Det eneste, der afholder dig fra at være på øen, er dig selv. Så det første, du skal gøre er at booke flybilletten og pakke kufferten, for det værste ved hele turen til Gran Canaria er selve flyrejsen dertil. Lej en bil, når du ankommer til destinationen, for det er den bedste måde at komme rundt på øen på. Gran Canaria har mange aktiviteter at byde på, som vi vil komme ind på senere.

Vandaktiviteter

Da Gran Canaria er omringet af vand, er det kun oplagt, at der er mange aktiviteter, som foregår i og omkring vandet. Er du til surfing, vil Gran Canaria også her kunne efterkomme dit krav. Godt nok er Gran Canaria ikke kendt for at være et surfing paradis, men det gør ikke mulighederne for surfing dårligere af den grund. Surfing på Gran Canaria er godt til både nybegyndere og mere erfarne surfere. Til de mere erfarne surfere kan de store bølger findes ved den mere blæsende nordkyst.

Aktiviteterne er ikke kun begrænset til at være på vandet. Der findes andre aktiviteter under vandoverfladen som dykning. På Gran Canaria findes der såvel naturlige som kunstige rev, hvor dykkeentusiaster rigtig kan boltre sig. Gran Canaria tilbyder de mest fantastiske dykkeoplevelser for både begyndere og erfarne dykkere. “El Carbron” er et naturreservat under vandet, som anses for at være et af de bedste steder at dykke i hele Europa. Det skulle man umiddelbart ikke lige regne med, men ud fra vores erfaring er den god nok.

Udforskning af naturen

Naturen på Gran Canaria er betagende smuk, og hvis man vil opleve naturen helt tæt på, er trekking det perfekte valg. Man kommer til at bevæge sig igennem pragtfulde kløfter og majestætiske floder, hvor man har mulighed for at svømme, klatre og muligvis hoppe ned i vandet for at kunne komme igennem ruten. At trekke er en spændende og udfordrende oplevelse for både børn og voksne, da der er flere forskellige ruter. En ting, man ikke må gå glip af, er at tage en dukkert i floden.

En anden mulighed at opleve naturen på, er ved hjælp af en mountainbike. Ved at bruge cykel i stedet for at gå, kan man opleve mere af naturen på kortere tid. Denne mulighed er rigtig god, specielt hvis man ikke har så meget tid og gerne vil opleve så meget som overhovedet muligt. Og bare fordi man cykler, betyder det ikke, at mountainbiking ikke er fysisk krævende. Der findes både korte og lange ture, der går op og ned af bakke, så man skal være godt forberedt.

Leje af bil

Selvom Gran Canaria ikke er en stor ø, er der alligevel langt til de forskellige aktiviteter. Dette problem kan blive løst ved at leje en bil til at komme rundt i. Der er trods alt mulighed for at tage offentlig transport, men man bør spilde mindst mulig tid, når man er på ferie. Der er masser af muligheder for at leje en bil, når man befinder sig på Gran Canaria. Man kan leje en bil fra Spanienbiludlejning.dk: Gran Canaria, der er en af de største formidlere af billeje.