Mange turister skipper Athen på deres tur til Grækenland til fordel for de vidunderlige græske øer, men man bør unde sig selv et besøg i den vestlige civilisations historiske hjemby. Få byer kan nemlig konkurrere med Athen, når det kommer til byens historiske atmosfære. Men når du har suget den særlige Athenske stemning til dig og oplevet historiens vingesus ved Akropolis, venter mange andre unikke oplevelser en kort køretur fra Athens midte. Her har vi udvalgt de bedste destinationer til besøgende, der virkelig vil lære Athen at kende.

Τsilili Vingård ved foden af Meteora Bjergene

Du vil hurtigt komme til at elske den særlige stemning i Athen, hvor de lokale er at finde på byens fortove på varme sommeraftener, fordybet i et spil skak, eller flokkes på de lokale markeder på jagt efter friske råvarer og lokale specialiteter. Men vil du virkelig opleve grækernes særlige gæstfrihed og kærlighed til eminente råvarer og grundigt tilberedt mad og drikke, må du unde dig selv et besøg på Τsilili Vingård, der kan nåes på under fire timers kørsel fra Athens centrum.

Vingården ligger ved foden af Meteora Bjergene og omkring den forhistoriske Theopetras grotte, hvor man stadig kan spore tegn på menneskeligt liv helt tilbage til den ældste stenalder. Vingården drives af Τsilili familien, der har skabt en vintradition baseret på økologiske druer, hvoraf størstedelen tilhører sjældne græske druearter, der ikke længere er at finde på de fleste konventionelle vingårde. Historiske traditioner og moderne teknologi mødes på smukkeste vis på denne vingård, hvor familiens lokale rødder og dybe respekt for det lokale miljø både kan mærkes og smages.

  • Nyd et glas økologisk vin med en sjældent unik udsigt
  • Udforsk det historiske bjergområde med spor tilbage fra den ældste stenalder

Thermopylaes varme kilder

Under to timers kørsel fra Athen, når du Thermopylae, der især er berømt for det slag, der fandt sted her for mange århundreder siden, mellem Spartanerne og de invaderende Persiske tropper, og siden blev beskrevet af digteren Simonides af Ceos. Det er dog langt mindre drabelige omstændigheder, der i dag trækker græske såvel som udenlandske besøgende til Thermopylae, hvis navn bogstaveligt talt betyder “varme porte”. Området er nemlig omgivet af naturlige, varme kilder, og er derfor blevet et populært rejsemål for dem, som ønsker spa og forkælelse på deres ferie.

Har du fået nok af at bade i de varme kilder eller slappe af i et af områdets populære spas, kan det anbefales at trække i vandrestøvlerne og opleve området til fods. Bjergområdet er storslået, og virkelig værd at opleve til fods. Tag eksempelvis bilen til en af de populære vandreruter, der vil lede dig igennem grønne, bakkede landskaber, eller besøg den berømte slagmark og mærk historiens vingesus på et af den vestlige histories helt afgørende historiske lokaliteter. Få steder kan tilbyde så mange varierede oplevelser, som netop dette område.

Meteora Bjergene

Meteora er et fantastisk område, som du virkelig ikke bør snyde dig selv for. Uforlignelig naturlig og arkitektonisk skønhed, koblet med en historisk værdi ulig de fleste andre naturområder i Europa, gør Meteora køreturen fra Athen værd. Området er hjem for et af de største antal af Ortodokse klostre, som ligger strøet udover bjergene, hvor de knejser mod himlen. Du kan læse mere om de forskellige klostre og muligheden for at besøge og udforske hver enkelt hos Meteoras turistinformation, der tilbyder grundig introduktion til de mange klostre i området.

Siden kristendommens begyndelse er Meteora blevet betraget som et sted, hvor mennesket kan opnå særlig spirituel indsigt, fred og harmoni. Naturen i sig selv maner til eftertanke og introspektion, og det er da ikke heller ikke mærkeligt, at man i sin tid har valgt at bygge en række klostre i lige netop disse omgivelser. Klostrene er smukke og historisk interessante destinationer, som fortsat er et pilgrimssted for kristne fra hele verden. Derfor er det også vigtigt at imødekomme området med respekt.

  • Uforlignelig naturlig skønhed
  • Historiske klostre

Billeje i Athen – Tips og gode råd

Forhåbentlig er du hermed blevet inspireret til, at opleve Athen-området på egen hånd og i egen lejebil. Inden du begiver dig ud på Athens veje, er her lidt basal information om biludlejning i Grækenland, som forhåbentligt kan være til hjælp. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at du skal være mindst 21 år gammel for at leje en bil i Grækenland, og du skal have haft kørekort i mindst et år inden selve udlejningstidspunktet. Bilister under 25 år vil eventuelt skulle købe ekstra forsikring.

Nogle udlejningssteder vil desuden have en maks alder på 70 år for bilister, så er du eller dine medrejsende, som skal køre bilen, over 70 år, kan det være en god ide at tage kontakt til udlejningsstedet for at dobbelttjekke, om dette krav gælder. I de fleste tilfælde vil udlejerens hjemmeside tydeligt gennemgå disse udlejningskrav, og dette er derfor den hurtigste og nemmeste måde at skabe sig et overblik over, hvorvidt der er særlige alderskrav eller andet, som kunne være værd at lægge mærke til, hos netop denne udlejer.

  • Vær opmærksom på alderskrav for bilister ved leje af bil
  • Tjek udlejningsfirmaets hjemmeside ved tvivl

Athen opleves bedst i bil

At leje en bil er virkelig den bedste måde at opleve Grækenland og området omkring Athen. Med din egen bil får du fleksibiliteten til at rejse lige efter dit eget hoved, og køre så langt som du orker – samtidig med, at du får set steder, der ganske enkelt ikke er ligeså tilgængelige på grupperejser eller med offentlig transport. Der er flere muligheder for billeje i og omkring Athen.

Stort set alle de store velkendte, internationale udlejningsfirmaer er også tilstede i Grækenland, og i Athen-området vil de fleste ansatte hos udlejeren kunne tale engelsk. Uanset hvilken udlejer du vælger, håber vi, at du får en fantastiske tur til det uforlignelige Grækenland, og nyder køreturen!